6d9017302c3f238a04d8982cffa51d75

2019 - Xhammer - X-wing

  • 13 Players
  • Double Elimination
  • X-Wing
  • February 20, 2019 at 7:00 PM CET
Challonge premier badge
Challonge Premier
Hide ads + Support us

Greetings young (and not so young) padawans/apprentices!


Uiteraard zal X-wing weer 1 v.d. belangrijke onderdelen zijn v.h. Xhammer 2019 tornooi en vanaf nu spelen we Second Edition Extended.
Voor we kunnen beginnen som ik hier even het verloop hiervan op zodat iedereen zich vervolgens kan inschrijven.
• 1) De regels!
Simpel: we hanteren ten alle tijden de officiële Fantasy Flight Games X-Wing Rules, hier te vinden https://www.fantasyflightgames.com/en/products/x-wing-second-edition/ Inclusief de FAQ en Tournament rules maar uitgezonderd een aantal houserules hieronder beschreven. 
Let dus op dat er een aantal zaken veranderd zijn tov vorige jaren (2.0 Extended & geen vaste lijsten meer).

• 2) House rulez!
• 2.1) Formaat v.h. tornooi
We gaan weer voor een Double Elimination tornooi : m.a.w. de 2de keer dat je een match verliest lig je eruit. We starten met een indeling die gebaseerd is op de ranking op T3 en vervolgens op de uitslag van vorig jaar voor diegene die daar niet opstaan waarbij de eerste tegen de laatste start (of bij een oneven aantal inschrijvingen een ronde verder pas moet spelen). 

• 2.2) Inschrijven
Inschrijven kan hier: https://xhammer.challonge.com/tournaments/signup/pAfBCL2UMz of op het forum, ik raad aan om een account aan te maken op challonge on maar dit hoeft dus niet als je dat niet wil (het voordeel is wel dat je dan verwittigd wordt via mail als je volgende ronde bekend is en zelf je scores kan ingeven en anders laat je die mij of hier op het forum maar weten he).


• 2.3) Squad lists

De andere grote verandering dit jaar: we hanteren geen vaste lijsten meer dus je mag elke match een andere lijst meebrengen, hij moet uiteraard wel "legaal" zijn op die moment. Wissel voor de match misschien wel best je lijst uit voor je alles uitpakt om te vermijden dat de tegenstander nog snel een andere lijst neemt ;)


• 2.4) Tijd

Een match mag 75 minuten duren (tenzij beide spelers akkoord gaan dat er geen tijdslimiet is maar dat raden we wel eerder af).

• 3) Timeline

13/02/2019 09:59:59 Einde Inschrijvingen

13/02/2019 10:00:00 Start Predictions
20/02/2019 19:00:00 Start vh tornooi en Kickoff battlenight! We stellen voor dat iedereen probeert om hier al direct zijn eerste x-wing match(en) te spelen.

en dan ga ik kijken hoeveel rondes we moeten spelen (hangt nl. af vh aantal deelnemers) en bv. 1.5 maand tijd geven voor ronde 1 enz. Als uw match het tornooi te lang ophoud ga ik genoodzaakt zijn om een knokploeg te sturen :)

De bedoeling is om ten laatste in oktober de finale te spelen ongeveer.

Je kan dit tornooi volgen op http://xhammer.challonge.com/xwing2019

Live

Bracket Embed Code

Upgrade to Premier badge Challonge Premier to remove advertisements from the embed.

Need help? View the Bracket Module Instructions.
Developers: This bracket can also be embedded using the Challonge jQuery plugin.
Ajax loader