Default block cover

2017 - Xhammer - X-wing

  • 13 Players
  • Double Elimination
  • X-Wing
  • February 13, 2017 at 12:01 AM CET
×

Tournament completed! Post an announcement to share updates to your community.

×

Greetings young (and not so young) padawans!


Uiteraard zal X-wing weer 1 vd belangrijke onderdelen zijn vh Xhammer 2017 tornooi.
Voor we kunnen beginnen som ik hier even het verloop hiervan op zodat iedereen zich vervolgens kan inschrijven.
• 1) De regels!
Simpel: we hanteren ten alle tijden de officiële Fantasy Flight Games X-Wing Rules, hier te vinden https://www.fantasyflightgames.com/en/products/x-wing/ Inclusief de FAQ en Tournament rules maar uitgezonderd een aantal houserules hieronder beschreven. Let dus op dat er een aantal zaken veranderd zijn tov vorig jaar (Geen groepsfase en dus ook geen Minor Victories en Draws meer, …)

• 2) House rulez!
• 2.1) Formaat v.h. tornooi
Iedereen moest vorig jaar al minstens 6 matchen spelen, dit was voor sommigen wat teveel v.h. goede en zo werden er ook veel battlenights ingenomen door x-wing en bleef er voor een casual boardgame niet veel meer over. Dus we gooien het dit jaar over een totaal andere boeg en gaan voor een Double Elimination tornooi : m.a.w. de 2de keer dat je een match verliest lig je eruit. We starten met een indeling die gebaseerd is op de ELO ranking van 31/12/2016 waarbij de eerste tegen de laatste start (of bij een oneven aantal inschrijvingen een ronde verder pas moet spelen). Dus tenzij je de finale haalt moet je veel minder matches spelen dit jaar, nadeel is nu wel dat je niet meer zelf kan kiezen wanneer je tegen wie speelt en als uw match het tornooi te lang ophoud ga ik genoodzaakt zijn om een knokploeg te sturen :)
De winnaar v.d. finale krijgt alvast een alternate Black squadron pilot card:
https://farm4.staticflickr.com/3881/14161795957_100be5e52f.jpghttps://farm4.staticflickr.com/3881/14161795957_100be5e52f.jpg

• 2.2) Inschrijven
Inschrijven kan hier: http://xhammer.challonge.com/tournaments/signup/ghlv4ZSlBO of op het forum, ik raad aan om een account aan te maken op challonge on maar dit hoeft dus niet als je dat niet wil (het voordeel is wel dat je dan verwittigd wordt via mail als je volgende ronde bekend is en zelf je scores kan ingeven en anders laat je die mij of hier op het forum maar weten he).


• 2.3) Squad lists
Samen te stellen op http://xwing-builder.co.uk/ en in pdf(of tenminste url) door te mailen voor het begin vh tornooi samen met je 3 gekozen obstacles (en die je dus het hele tornooi moet gebruiken) zodat ze hier openbaar kunnen gemaakt worden bij de start vh tornooi, zie timeline hieronder. (MAAR hou u nog even in tot ik zelf een squad list heb gemaakt en een onschuldige hand heb gevonden om deze naartoe te sturen en vooral dat laatste zal enige tijd in beslag nemen :p)) Je moet enkel de models (en bijhorende dials enzo natuurlijk) in bezit hebben maar niet alle upgrade kaartjes en je mag zelfs unreleased kaartjes gebruiken dus.
Obstacle list


• 2.4) Tijd
Een match mag 75 minuten duren (tenzij beide spelers akkoord gaan dat er geen tijdslimiet is maar dat raden we wel eerder af).

• 2.5) Damage decks
Het is geen verplichting maar gebruik bij voorkeur de nieuwe damage kaarten uit the Force awakens core set indien beschikbaar.

• 3) Timeline
12/02/2017 23:59:59 moet uw squad lists binnen zijn als je wil meedoen.
13/02/2017 00:00:00 Start vh tornooi.
15/02/2017 19:30:00 X-Wing Kickoff battlenight! We stellen voor dat iedereen probeert om hier al direct zijn eerste x-wing match(en) te spelen.
en dan ga ik kijken hoeveel rondes we moeten spelen (hangt nl. af vh aantal deelnemers) en bv. 1.5 maand tijd geven voor ronde 1 enz.

Je kan dit tornooi volgen op http://xhammer.challonge.com/xwing2017

Final Results

Icon medal first
Icon medal second
Icon medal third

4th

5th

5th

7th

7th

9th

9th

9th

9th

13th

Live

Bracket Embed Code

Upgrade to Premier badge Challonge Premier to remove advertisements from the embed.

Need help? View the Bracket Module Instructions.
Ajax loader